Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Créme Brulée barack betéttel recept

Créme Brulée barack betéttel recept

A Créme Brulée barack betéttel hozzávalói:
Hozzávalók (6 adaghoz)

A brulée-hez:
500 ml tejszín
60 g cukor
1 rúd vanília belseje vagy egy teáskanál vanília eszencia
8 db nagy tojássárga
12 szelet puha konzervbarack

A karemellréteghez:
kristálycukor


A Créme Brulée barack betéttel elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 150 C-ra, valamint előkészítünk 6 db süthető formát, és egy magas peremű tepsit. A formák aljában elhelyezzük a konzervbarack szeleteket. A tejszínt a vaníliarúddal, vagy eszenciával feltesszük a tűzhelyre melegedni. Forráspontig hevítjük. Míg a tejszín melegszik, a kristálycukrot habosítsuk ki a tojássárgájával. Ha elkezdett forrni a tejszín, apró részletekben, folyamatos keverés mellett, hozzáöntjük a tojásos keverékhez. Az így kapott öntetet egy hőálló kancsóba szűrjük. A kancsóból a sütőformákba, a barackszeletekre töltjük az öntetet. A formákat egyenletesen elosztva elhelyezzük a tepsiben. A formák feléig vízzel töltjük a tepsit, és betesszük sülni kb 40-50 percre. Addig süssük őket, míg a peremük elkezd pirulni. A sütés után hagyjuk őket kihűlni a vízben, majd fóliázzuk le, és tegyük hűtőbe őket. A kihűlt brulée-ket kristálycukorral befedjük, és a karamellizáló pisztollyal addig melegítjük a cukrot, míg sötét és buborékos nem lesz. Ha a karamell megkeményedett, tálalhatjuk a finomságot.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A créme brulée barack betéttel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook