Kávés-fahéjas túrótorta recept
A Kávés-fahéjas túrótorta hozzávalói:Hozzávalók (16 szelethez)
A tésztához:
50 g porcukor
100 g puha vaj
150 g liszt
A töltelékhez:
100 g vaj
4 db tojás
175 ml tejföl
230 g kristálycukor
500 g túró
2 evőkanál instant kávé pici vízben feloldva
1 teáskanál őrölt fahéj
A díszítéshez:
tejszínhab
A Kávés-fahéjas túrótorta elkészítési módja:
Melegítsük elő a sütőt 170 C-ra. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Elkészítjük a tésztát: Egy tálba beletesszük a lisztet, porcukrot, puha vajat, majd jól összegyúrjuk. Ezután fóliába csomagolva fél órára hűtőbe helyezzük. Amíg a hűtőben pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket: Felütjük a 4 db tojást, hozzátesszük a kristálycukrot, tejfölt, olvasztott vajat, majd végül a túrót is. Botmixerrel összeturmixoljuk, így nem lesz darabos benne a túró. Az így kapott masszát kétfelé vesszük, és az egyik feléhez hozzáöntjük a kávégranulátumot - melyet egy pici vízben előzőleg feloldottunk -, és jól elkeverjük. A massza másik feléhez hozzátesszük a fahéjat, ezt is összemixeljük, így nem maradnak benne nagy fahéj-szemcsék. Az előkészített sütőformába belenyomkodjuk, a hűtőből kivett tésztát, melyet elég ha csak a tortaforma összeillesztéséig nyújtunk. Ezután villával megszurkáljuk. A még nyers tésztára öntjük először a fahéjas masszát, erre rácsorgatjuk a kávésat. A kettőt óvatosan elkeverjük, hogy kissé márványos legyen. A tortát az előmelegített sütőbe tesszük, és kb 45-80 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, tejszínhabbal díszítjük, majd kihűtjük. Ezután szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. aug. 4. 20:14
A kávés-fahéjas túrótorta elkészítési módja és hozzávalói.