Tömör gyönyör többféle hússal recept
45 perc
A Tömör gyönyör többféle hússal hozzávalói:
Hozzávalók egy őzgerincformára való adaghoz:
40 dkg darált hús
40 dkg apróra vágott pulyka vagy csirkemell
2 db egész tojás
3 – 4 db csirkemáj
Ízlés szerint fűszerek
2 db tejben áztatott zsemle
12 szelet bacon szalonna
A Tömör gyönyör többféle hússal elkészítési módja:
A darált húshoz az apróra vágott pulyka vagy csirkemellet nyersen hozzáadjuk, 2 tojást, a kicsavart zsemléket, a fűszereket is hozzáadjuk, majd összedolgozzuk. Az őzgerincsütőt a szalonna szeletekkel kibéleljük, belerakjuk a hús felét, rárakjuk a májat, amit előzőleg 2 – 3 kanál olajon megpirítunk, jól belenyomkodjuk, rárakjuk a darált hús másik felét Akkora tepsibe tesszük, hogy az őzgerinc beleférjen. A tepsit félig öntjük vízzel, és fóliával letakarjuk. 45 percig sütjük, akkor kiborítva vissza a tepsibe és addig sütjük, amíg a szalonna megpirul.
Rizs illetve burgonya körettel nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: pozsgai erzsi, 2007. jan. 22. 17:21
A tömör gyönyör többféle hússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.