Pisztáciás kacsamájhab gyümölcsmártással recept
A Pisztáciás kacsamájhab gyümölcsmártással hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg kacsamáj,
2 dl tejszín,
3 evőkanál tisztított pisztácia,
1/2 dl tej,
3 evőkanál sherry (vagy konyak),
2 evőkanál zselatinpor,
1 evőkanál dijoni mustár,
1 diónyi vöröshagyma,
1 csapott mokkáskanál pástétomfűszer,
1 gerezd fokhagyma;
a mártáshoz
2 evőkanál áfonyalekvár,
1-1 dl fagyasztott erdei gyümölcs (szamóca, áfonya, fekete szeder),
ízlés szerint kevés mustár,
csipetnyi só
A Pisztáciás kacsamájhab gyümölcsmártással elkészítési módja:
A kacsamájat mikrosütőben kb. 7-8 percig legmagasabb fokozaton hevítem. (Vagy serpenyőben mindkét oldalán megsütöm.) Ezután megfelezem. Az egyik felét turmixgép poharába teszem, hozzáadom a mustárt, a felaprított hagymát-fokhagymát és az összes fűszert, valamint fél dl tejszínt. Pépesre keverem. A megmaradt tejszínt kemény habbá verem. A máj másik felét kis kockákra vágom. Elkészítése: mély tálban a májpépet a tejszínhabbal és a sherryvel lazán összekeverem, hozzáadom a tisztított pisztáciát és a megmaradt máj kockákra vágott darabjait. Végül a tejben megáztatott és felmelegített zselatinnal óvatosan összeforgatom. Folpack fóliával bélelt, tetszés szerinti formába simítom, és legalább fél napig dermesztem. A mártáshoz valókat a turmixban pépesre keverem, és a felszeletelt kacsamájhabhoz tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. okt. 14. 21:07
A pisztáciás kacsamájhab gyümölcsmártással elkészítési módja és hozzávalói.