Tejszínes gesztenyetorta recept
180 perc
A Tejszínes gesztenyetorta hozzávalói:
5 tojásból szokásos módon kakaós piskótát sütünk,amit megfelezve sütünk ki 2 egyforma kerek formában.3 tojásból sárga piskótát sütünk hosszúkás formában,amit sülés után hosszában kettévágunk, és pici tekerccsé formázzuk,a kerek formába igazítjuk.
Csokoládékrém:10 dkg étcsokoládé,5dkg vaj
Gesztenyés töltelék:40 dkg gesztenyemassza,2 evők. Porcukor,1 evők. Rum,6 dl növényi tejszín,2cs habfixáló.
Díszítéshez:3 dl tejszín 1cs habfixáló,6-8 dkg reszelt étcsokoládé,16 db gesztenyemasszából formázott szívecske, amit olvasztott csokoládéba mártunk.
A Tejszínes gesztenyetorta elkészítési módja:
A krémhez a csokit megolvasztjuk, és a vajjal kikeverjük. A mini piskótatekercseket kitekerve megkenjük a krémmel visszacsavarva a, hü tőbe rakjuk dermedni. A gesztenyekrémhez a gesztenyét,porcukrot,rumot jól elkeverjük,a tejszint a habfixálóval jó keményre verjük és óvatosan a gesztenyemasszához keverjük. Összeállítás:A tortaformába berakjuk az egyik lapot,rákenjük a gesztenyetöltelék felét,beleültetjük a piskótatekercseket,úgy hogy körbeérjenek. Rákenjük a krém másik felét és befedjük a másik kerek lappal. Hütőben kb. 1-2 órát állni hagyjuk,majd a tortakarimát lekapcsoljuk tálra helyezzük és díszítjük. Díszítés:A tejszint a habfixálóval felverjük keményre és a tortát teljesen bevonjuk. Habrózsákat is nyomunk rá, ahány gesztenyeszívecskét csináltunk. A habrózsákra rakjuk, a szívecskéket középre pedig csokoládéforgácsot szórunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Zolcsákné, 2008. okt. 16. 19:29
A tejszínes gesztenyetorta elkészítési módja és hozzávalói.