Gulyáskrémes-túrós pogácsa recept
40 perc
A Gulyáskrémes-túrós pogácsa hozzávalói:
25 dkg margarin,liszt és túró
1/2 cs.sütőpor
1/2 ek só és cukor
sajt
gulyáskrém
1 tojás
magok(lenmag,szezám,tökmag)
A Gulyáskrémes-túrós pogácsa elkészítési módja:
A túrót,margarint,lisztet,sütőport,cukrot,sót alaposan összegyúrjuk.Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.Tetejét megkenjük tojással vagy gulyáskrémmel,esetleg mindkettővel.Megszórjuk izlés szerint magokkal és sajttal.Kis szaggatóval kiszúrjuk,tepsire vagy sütőlemezre tesszük,kb.15-20 percig közepes lángon készre sütjük.
Finom,gyors,és ha a só és cukor arányával játszol kicsit,akkor süti vagy sós nass is lehet belőle.Még nem sikerült elrontanom....Én rendszeresen csinálom kétfélére
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hettikem, 2008. okt. 16. 11:46
A gulyáskrémes-túrós pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.