Fogyis túrós recept
60 perc
254 kcal
4.2 gramm
31.4 gramm
10 dkg sovány túró
1 dl meggyes joghurt
negyed üveg diétás meggybefőtt kimagozva, levével együtt
10 dkg bármilyen piros gyümölcs
cukorpótló
3 ek. étkezési zselatin
A Fogyis túrós elkészítési módja:
A túrót törjük át szitán. A meggy levéből kiveszünk egy kicsit, hozzáadunk 2 ek. zselatint, tetszés szerinti cukorpótlót, majd szokás szerint felforraljuk. Ha már csak langyos, apránként belekeverjük a joghurtot, azt pedig a túróba. Az egészet műanyag, vagy üveg edénybe tesszük. Betesszük a hűtőbe dermedésig. A meggy levébe teszünk még egy kis cukorpótlót, rottyantunk egyet rajta a piros gyümölcsökkel, hozzáadjuk a maradék zselatint, és a túróra öntjük. Dermedés után kész.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szimba, 2008. okt. 16. 09:10
A fogyis túrós elkészítési módja és hozzávalói.