Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás négerke recept

Almás négerke recept

Elkészítési idő 40 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 261 kcal
Zsírtartalom 4.2 gramm
Szénhidráttartalom 43.5 gramm

Az Almás négerke hozzávalói:
60 dkg alma
50 dkg tönkölyliszt, 10 dkg zabpehely
1 cs. sütőpor
5 db tojás
néhány csepp citromlé + citromhéj
fahéj
folyékony édesítőszer


Az Almás négerke elkészítési módja:
Az almát lereszelem, beleteszem a tojásokat, a folyékony édesítőszert és a sütőport, jól összekeverem, majd belereszelem az 1 citrom héját, belecsavarom a levét is. Fahéjat szórok bele, s mégegyszer jól összekeverem. Ezután beleszórom a tönkölylisztet és a zabpelyhet, összekeverem, és a vékonyan kiolajozott lisztezett tepsibe belesimítom. Forró sütőbe teszem. 30 percig sütöm. A végeredmény egy nagyon mutatós, kávészínű, könnyű és jóizű sütemény.

Magas rosttartalmú édesség, melyet jó szívvel ajánlunk minden fogyókúrázónak!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás négerke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook