Almás négerke recept
40 perc
Zsírszegény
261 kcal
4.2 gramm
43.5 gramm
60 dkg alma
50 dkg tönkölyliszt, 10 dkg zabpehely
1 cs. sütőpor
5 db tojás
néhány csepp citromlé + citromhéj
fahéj
folyékony édesítőszer
Az Almás négerke elkészítési módja:
Az almát lereszelem, beleteszem a tojásokat, a folyékony édesítőszert és a sütőport, jól összekeverem, majd belereszelem az 1 citrom héját, belecsavarom a levét is. Fahéjat szórok bele, s mégegyszer jól összekeverem. Ezután beleszórom a tönkölylisztet és a zabpelyhet, összekeverem, és a vékonyan kiolajozott lisztezett tepsibe belesimítom. Forró sütőbe teszem. 30 percig sütöm. A végeredmény egy nagyon mutatós, kávészínű, könnyű és jóizű sütemény.
Magas rosttartalmú édesség, melyet jó szívvel ajánlunk minden fogyókúrázónak!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szimba, 2008. okt. 11. 16:50
Az almás négerke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.