Töltött tejszínes túrótorta (12 szelet!) recept
95 perc
A Töltött tejszínes túrótorta (12 szelet!) hozzávalói:
A tésztához:
15 dkg liszt,
3 tojás,
15 dkg cukor,
15 dkg vaj,
1 zacskó vaníliás cukor,
csipetnyi sütőpor,
csipetnyi só.
A töltelékhez:
75 dkg tehéntúró,
5 dl tejszín,
2 mandarin,
15 dkg cukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 dl mandarin(narancs)lé,
8 lap fehér zselatin,
pár csepp citromlé,
reszelt citromhéj
A Töltött tejszínes túrótorta (12 szelet!) elkészítési módja:
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval együtt robotgéppel, közepes fokozaton habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön kikeverjük. Alacsony fokozaton belekeverjük a sütőporral átszitált lisztet. - A tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Rácsra borítva kihűtjük. - Közben az áttört (vagy botmixerrel simára kevert) tehéntúrót kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a mandarin- vagy narancslével, a citrom levével és reszelt héjával. A beáztatott zselatint kevés meleg vízben feloldjuk, majd belekeverjük a túrókrémbe. Amikor a krém szilárdulni kezd, a tejszínt kemény habbá verjük és a krémbe forgatjuk. - A piskótát vízszintesen kettévágjuk, a krémet az alsó lapra simítjuk. A felső lapot 12 szeletre vágjuk, belenyomjuk a krémbe, majd 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. A tetejét mandaringerezddel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. szept. 14. 13:02
A töltött tejszínes túrótorta (12 szelet!) elkészítési módja és hozzávalói.