Sült-Klasszikus túrótorta (16 szelet!) recept
105 perc
A Sült-Klasszikus túrótorta (16 szelet!) hozzávalói:
A tésztához:
15 dkg liszt,
1 tojás,
7 dkg cukor,
10 dkg vaj,
1 zacskó vaníliás cukor,
csipetnyi sütőpor,
csipetnyi só.
A töltelékhez:
75 dkg tehéntúró,
4 tojás,
2 dl tejszín,
15 dkg cukor,
1 teáskanál citromlé,
5 dkg étkezési búzakeményítő
A Sült-Klasszikus túrótorta (16 szelet!) elkészítési módja:
Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a vajat a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral együtt. Robotgéppel, alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 28 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 3 cm magas pereme is legyen. Villával megszurkáljuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben 10 percig sütjük. - Közben a töltelékhez robotgéppel, alacsony fokozaton összekeverjük a túrót a tojások sárgájával, a citromlével, a búzakeményítővel és a cukorral. Robotgéppel, külön-külön kemény habbá verjük a tejszínt és a tojásfehérjét. Mindkettőt belekeverjük a túrókrémbe. - A masszát az elősütött tésztára simítjuk és visszatoljuk a sütőbe. 180 fokon 60-70 percig sütjük. Kikapcsolt sütőben, nyitott ajtó mellett 20 percig állni hagyjuk, mielőtt kivennénk a formából.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. szept. 14. 13:05
A sült-klasszikus túrótorta (16 szelet!) elkészítési módja és hozzávalói.