Mézeskalács muffin recept
A Mézeskalács muffin hozzávalói:A tésztához: 1 csésze=1.5 dl
10 dkg mézespuszedli,
12.5 dkg vaj,
11 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
csipetnyi só,
3 tojás,
másfél csésze búzaliszt,
2 teáskanál sütőpor,
fél csésze tojáslikőr.
A mázhoz:
1 csésze szitált porcukor,
2 evőkanál narancslé.
A Mézeskalács muffin elkészítési módja:
A puszedlit finomra morzsoljuk. A vajat keverőgéppel simára keverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, amíg egyenletes masszát nem kapunk. 1enként belekeverjük a tojásokat a sütőporral elkevert lisztet átszitáljuk a tojáslikőrrel felváltva 2 részletben a masszába keverjük a morzsát beleforgatjuk. A tésztát 12 db-os kikent lisztezett muffinformába töltjük tetejét elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A kész muffinokat 10 percig a formában pihentetjük majd kivesszük és sütemény rácson hagyjuk kihűlni, a mázhoz a porcukorból és a narancsléből sűrű folyó masszát keverünk, a muffinokat megkenjük és száradni hagyjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. jún. 29. 11:41
A mézeskalács muffin elkészítési módja és hozzávalói.