Szemüveg/Marcsi recept
A Szemüveg/Marcsi hozzávalói:Tésztához
50 dkg liszt,
15 dkg zsír/margarin,
3 db tojás sárgája,
3 dkg élesztő,
2 dl tej,
1 evőkanál cukor,
Töltelék
3 db tojás fehérje,
15 dkg porcukor,
15 dkg mák vagy dió,
baracklekvár,
A Szemüveg/Marcsi elkészítési módja:
A lisztet a zsírral/margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. 10-15 percig pihentetjük. A tésztából 3 téglalap alakú formát nyújtunk, és megkenjük lekvárral. Elkészítjük a tölteléket úgy, hogy a tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd belekeverjük a por cukrot, a darált mákot vagy diót. Az elkészült krémet 3 részre osztjuk. Ezután a lekvárral megkent téglalap hosszabb oldalát egymással szemben feltekerjük úgy, hogy középen 2-3 cm sáv maradjon. Erre a sávra kenjük a töltelék 1/3-át. Ezt a műveletet mind a 3 lappal megismételjük, majd a feltekert tészta széleit tojással megkenjük és mind a 3 tésztát tepsiben egymás mellé fektetjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jún. 29. 09:20
A szemüveg/marcsi elkészítési módja és hozzávalói.