Fasírt sült kolbászból és sósperecből tzazikivel recept
A Fasírt sült kolbászból és sósperecből tzazikivel hozzávalói:4 szál sült kolbász,
80 g főtt sonka,
2 fej hagyma,
5 evőkanál olaj,
2 evőkanál aprított metélőhagyma,
2 evőkanál aprított petrezselyem,
4 db sósperec,
2 db tojás,
3 ág kakukkfű,
só,
bors,
5 evőkanál túró,
12,5 dkg natúr joghurt,
4 evőkanál tejföl,
15 dkg uborka,
2 g préselt fokhagyma,
6 dkg aprított hagyma,
A Fasírt sült kolbászból és sósperecből tzazikivel elkészítési módja:
A sütni való kolbász héját húzzuk le, a tölteléket tegyük egy tálba. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk sonkát szintén kockára vágjuk. A kakukkfüvet szétmorzsoljuk. A sósperecet egy cm-es kockákra vágjuk. Pirítsuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a felkockázott perecet és pirítsuk meg. A tojást, metélőhagymát, petrezselymet, kakukkfüvet, és a hagymán pirított perecet dolgozzuk össze. A masszából formázzunk apró fasírtokat, és mindkét oldalukon pirítsuk aranybarnára. Figyeljünk arra, hogy a fasírt teljesen átsüljön. A túróból, joghurtból, tejfölből, felkockázott uborkából, fokhagymából és hagymából készítsük el a tzazikit, sóval, borssal ízesítsük. Tálaláskor a fasírthoz kínáljunk tzazikit, illetve mustárt, ketchupot.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jún. 27. 20:13
A fasírt sült kolbászból és sósperecből tzazikivel elkészítési módja és hozzávalói.