Sörben párolt csülök recept
A Sörben párolt csülök hozzávalói:1 kg sertéscsülök,
5 dl világos sör,
1 szép fej fokhagyma,
5 dkg sertészsír,
só,
bors,
fűszerek ízlés szerint (csak bátran bármit!),
köretnek burgonya.
A Sörben párolt csülök elkészítési módja:
A megtisztított csülköt két ujjnyi csíkokra vágjuk és jó alaposan befűszerezzük (ne sajnáljuk a borsot!). Kizsírozott hőálló tálba tesszük, egyenletesen elosztjuk a hosszában 2-3 felé vágott fokhagymagerezdeket a csülökcsíkok között. A sört óvatosan aláöntjük a csülöknek hogy a fűszert nehogy lemossa. Annyi sört teszünk alá hogy nehogy kifusson a tűzhelyben. Lefedjük és kb. 200 fokon 2 órán keresztül puhítjuk. Közben a burgonyát kb. 2*2 centis kockákra vágjuk és delikátos vízben megfőzzük, majd alaposan leszűrjük. Amikor a csülök megpuhul leöntjük alóla a levét és fedő nélkül visszatesszük pirulni. Közben a burgonyakockákat serpenyőbe vagy wokba tesszük és a csülök pároló levének folyamatos rálocsolgatása közben aránylag erős lángon pirítjuk. Az sem baj ha egy kicsit lesül, de meg nem éghet. Ha ügyesek vagyunk egyszerre van kész a csülök és a burgonya is, és mindkettő aranybarna színben pompázik.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jún. 24. 19:07
A sörben párolt csülök elkészítési módja és hozzávalói.