Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajtos csirkemell (kapros, fokhagymás) recept

Sajtos csirkemell (kapros, fokhagymás) recept

Elkészítési idő 60 perc

A Sajtos csirkemell (kapros, fokhagymás) hozzávalói:
1 kg csirkemell
20 dkg trappista sajt
20 dkg füstölt sajt
1/2 l + 2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
só, kapor
őrölt fehér bors


A Sajtos csirkemell (kapros, fokhagymás) elkészítési módja:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Felhevített olajon mindkét oldalát addig sütjük, amíg egy kis színt kap. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük. Sütéshez kikenünk egy tepsit, az alját beborítjuk a hús felével, arra rászorjuk az összekevert sajt felét. A 2 dl-es tejfölt megsózzuk és rálocsoljuk. Rétegezve rárakjuk a megmaradt húst és arra a sajtot. Végül a fokhagymát, vágott kaprot elkeverjük a nagy tejföllel és az étel tetejére locsoljuk. Alufóliával befedjük és közepes lángon 30 percig sütjük. Majd levesszük és addig sütjük, amíg egy kis színt kap. Párolt rizzsel ajánlom.

A füstölt sajt, fokhagyma és kapor kombinációja nagyon megbolondítja, különlegessé teszi az ételt!


Kategória: Húsételek receptjei


A sajtos csirkemell (kapros, fokhagymás) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook