Sült töltött paprika recept


8 db húsos zöldpaprika
2 evõkanál búzadara
5 dkg reszelt trappista sajt
2 dl tejföl
5 dkg füstölt szalonna
1 db tojás
1 evõkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött bors
ízlés szerint só.
A Sült töltött paprika elkészítési módja:
A paprikát töltésre elõkészítjük, vagyis megmossuk, szár felõli részérõl egy vékony lapot levágunk. Kiszedjük belõle a szárrészt, a többit pedig nagyon apróra összevágjuk. A paprika csumáját is kiszedjük, ereit úgy vágjuk ki, hogy a paprika fala ne sérüljön meg. A töltelékhez a tojást habosra felverjük, belekeverünk egy evõkanál tejfölt, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, a reszelt sajtot, a búzadarát, a zúzott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és tíz percig hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívhassa megát a tejfölös tojással. Ezután a paprikák üregét megtöltjük a keverékkel. Kiolajozott tepsibe rakjuk a paprikákat, és leöntjük a maradék megsózott, megborsozott tejföllel. A füstölt szalonát nagyon vékony szeletkékre vágjuk, és a paprikák tetejét beborítjuk vele. Elõmelegített forró sütõbe toljuk fedetlenül, és közepes lángon addig sütjük, amíg a paprika szép világosbarnára sül. Melegen is, hidegen is nagyon finom.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:45
A sült töltött paprika elkészítési módja és hozzávalói.