Rakott kel tejfölösen recept
A Rakott kel tejfölösen hozzávalói:- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 30 dkg darált hús
- 15 dkg rizs
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- ételízesítő
- petrezselyem
- hegyes csípős zöldpaprika
- paradicsom
- chilipaprika
- őrölt feketebors
- őrölt csípős pirospaprika
- köménymag
- kakukkfű
- szerecsendió
- olívaolaj
- vaj
- tejföl
- reszelt trappista sajt
A Rakott kel tejfölösen elkészítési módja:
A megmosott káposztaleveleket 2-3 darabra vágom, s néhány percre lobogó forró vízbe dobom, melybe ételízesítőt és köménymagot szórtam. Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre dinsztelem, a végén rádobom a fokhagymát, a chilipaprikát és a darált húst. Kevergetem, míg a hús kifehéredik. Beleteszem egy keverőtálba. A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, megszórom a fűszerekkel: ételízesítő, bors, paprika, kakukkfű, kevés szerecsendió. Jól összekeverem. Egy tepsit kivajazok, ráfektetem a kelkáposztalevelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek bele darabolt paprikát és paradicsomot, majd jön a kelkáposztalevelek második fele. Végül meglocsolom tejföllel, s reszelek rá sajtot. Előremelegített sütőben, 180 fokon kb. fél óra alatt, fóliával letakarva megsütöm. A végén fólia nélkül aranybarnára grillezem. Tálaláskor meglocsolom chiliszósszal és teszek rá még tejfölt.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. máj. 11. 08:13
A rakott kel tejfölösen elkészítési módja és hozzávalói.