Friss tavaszi spenótos tortácskák recept
A Friss tavaszi spenótos tortácskák hozzávalói:30 dkg friss spenót
1 egész tojás
1/2 pohár natúr joghurt
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg feta
2 dkg frissen reszelt parmezán
1 csomag leveles tészta 1/3-a
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi őrölt rozmaring
bors
szercsendió
só
A Friss tavaszi spenótos tortácskák elkészítési módja:
A leveles tésztát kb. 1 óra alatt szobahőmérsekleten felengedem, ezalatt elkészítem a tölteléket. A spenótot megtisztítom, leforrázom, kinyomkodom a feleseleges folyadékot belőle. A petrezselymet felaprítom. A spenótót, a petrezselymet, az áttört fokhagymát, a tojást, a sajtokat és a fűszereket botmixerrel összedolgozom. A felengedett tésztát 2-3 mm vékonyságúra kinyújtom, kis tortaformákkal kiszúrok belőle akkora körlapokat, hogy kibélelhessem a kis formákat (12 cm átmérőjűvel dolgoztam, 3 db lett belőle). A maradék tésztából kedv szerint bármilyen forma szaggatható a töltött lepényke tetjére, de ez el is hagyható. A tésztakosárkákban arányosan elosztom a tölteléket, 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
Melegen és hidegen egyaránt nagyon-nagyon finom, könnyű, ízletes. Természetesen az adag növelhető a fogyasztók és sütőformáink számától függően. Ez a mennyiség elegendő a 23-cm átmérőjű piteformához is.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. máj. 9. 08:02
A friss tavaszi spenótos tortácskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.