Lencseragu recept
A Lencseragu hozzávalói:kombu (bélyeg nagyságura vágva),
vöröshagyma (negyedholdra vágva),
sárgarépa (negyedholdra vágva),
zellergyökér,
beáztatott lencse (kb.12 dkg),
zellerszár fölvágva.
fokhagyma,
A Lencseragu elkészítési módja:
A zöldségeket a fenti sorrend szerint rétegezzük a lábasba, feltöltjük vízzel, sózzuk, tetejére a felvágott zeller szárat és egy gerezd fokhagymát teszünk. Megfőzzük. Barna rizzsel tálaljuk.
( A kombu széles, vastag, sötétzöld tengeri növény, amely az óceánok mélyén terem.
Levesalapként, ízesítőként használják, valamint zöldségekkel és hüvelyesekkel együtt főzik.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. máj. 6. 07:42
A lencseragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.