Gombás rakott kifli recept
A Gombás rakott kifli hozzávalói:8 kifli
20 dkg gomba
5 dl tej
1 dl tejföl
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
só, bors
1 kiskanál pirospaprika
a kikenéshez olaj
tetejére 5 dkg sajt
A Gombás rakott kifli elkészítési módja:
A kifliket karikákra vágjuk, és a tejjel meglocsoljuk. A megtisztított, felaprított hagymát az olajon sárgára pirítjuk, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikával megszórjuk, a megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk, csipetnyi sóval meg őrölt borssal ízesítjük, és puhára pároljuk. Ezután a kifli felét egy kiolajozott tűzálló tálba terítjük, a gombapörköltet rásimítjuk, majd a maradék kiflivel betakarjuk. Végül a tejföllel meglocsoljuk, a reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben kb. 10 percig sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. máj. 5. 21:10
A gombás rakott kifli elkészítési módja és hozzávalói.