Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gombával töltött tök recept

Gombával töltött tök recept

A Gombával töltött tök hozzávalói:
2 kicsi (tölteni való) tök,
35 dkg gomba,
3 keménytojás,
2 evőkanál zabpehely,
1 nyers tojás,
1 tojássárgája,
3 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
3 dl tejföl,
só,
egy kiskanálnyi pirospaprika,
pár csepp ecet.


A Gombával töltött tök elkészítési módja:
Két evőkanál olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, beletesszük a paradicsomot és a zöldpaprikát, majd megsózzuk. Két deciliter vízzel felengedjük, és egy óráig pároljuk, hogy a hagyma szétfőjön. Ezután zsírjára sütjük és a megtisztított, felszeletelt gombát beletéve addig pároljuk, amíg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve hozzáadjuk a zabpelyhet, egy evőkanál tejfölt, a nyers tojást és a kockára vágott kemény tojásokat. Ha kell, utána sózzuk. Közben a tököket meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és forrásban lévő ecetes vízbe téve öt percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A harmadik kanál olajjal kikent tálba a tököket üregükkel felfelé belerakjuk, a gombás töltelékkel megtöltjük, majd a maradék tejföl és egy nyers tojássárgája keverékével leöntjük. Végül a sütőben megsütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gombával töltött tök elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook