Szilvás-mazsolás sütemény recept
A Szilvás-mazsolás sütemény hozzávalói:Az omlós tésztához:
40 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
8 dkg cukor
1 tojás
15 dkg hideg vaj kisebb darabokra vágva
0,5 dl hideg tej
A töltelékhez:
1 kg szilva,
1 csomag vaníliás cukor,
1 kiskanál őrölt fahéj,
10 dkg barna cukor
A morzsához:
20 dkg vaj,
15 dkg cukor,
15 dkg liszt,
10 dkg darált mandula vagy dió
A Szilvás-mazsolás sütemény elkészítési módja:
A lisztet keverd el a sütőporral, és dolgozd össze egy masszává a hideg vajjal, a tojással, a cukorral és a tejjel. Csomagold fóliába, és egy fél órára tedd be a hűtőszekrénybe. Ezalatt a szilvákat vágd félbe és magozd ki. A morzsához olvaszd fel a vajat, és hagyd hűlni. A lisztet keverd össze a mandulával, a cukorral, és öntsd hozzá az olvasztott vajat is, és robotgéppel keverd morzsássá. A tésztát belisztezett deszkán nyújtsd ki, és fektesd egy tepsibe, helyezd el rajta a szilvaszemeket, és szórd meg a vaníliás cukor, barna cukor, fahéj keverékével, majd hintsd meg egyenletesen a morzsával.
Előmelegített sütőben kb. 40 percig süsd.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2007. aug. 22. 05:41
A szilvás-mazsolás sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.