Hideg gyümölcsrizs (4személyre) recept





15 dkg rizs
10 dkg porcukor
8 dl tej
6 dl tejszín
3 cs.vaníliás cukor
2 dkg mazsola
1 dl sűrű málnaszörp
ízlés szerint gyümölcsök:
pl. barack, mandarin, ananász, eper,
esetleg kevés reszelt citromhéj
A Hideg gyümölcsrizs (4személyre) elkészítési módja:
A rizsből, tejből, cukorból tejberizst készítünk. Jó puhára főzzük, ha kész, hűlni hagyjuk. Közben a gyümölcsöket apró kockákra vágjuk, a mazsolát langyos vízbe áztassuk be. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd kis időre hűtőbe tesszük. Addig érdemes gyümölcsmosóban, akár tésztaszűrőben a darabolt gyümölcsöket kicsit lecsepegtetni, hogy ami kis levet enged, ne lazítsa majd a gyümölcsrizst. A mazsolát is jól kinyomkodjuk, és elkezdhetjük összekeverni a hozzávalókat. A kihűlt tejberizst összekeverjük a mazsolával, a darabolt gyümölccsel, esetleg kevés citromhéjjal, legvégül óvatosan beleforgatjuk a kemény tejszínhabot, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön! Ezután a tálat még a hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek, utána tálalhatjuk kis kelyhekbe.
Nagyon mutatós, ha plusz tejszínhabbal díszítjük a tetejét és kevés málnaszörppel (esetleg csokiöntettel) meglocsoljuk!
Háááát nem diétás...
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a1a3db480a, 2007. aug. 22. 05:25
A hideg gyümölcsrizs (4személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.