Napsugár diós szelet recept
60 perc
A Napsugár diós szelet hozzávalói:
30 dkg vaj (Rama)
30 dkg porcukor
15 dkg liszt
0,5 csom. sütőpor
30 dkg darált dió (vagy 'Dejó')
6 db tojás fehérje
Mázhoz:
25 dkg porcukor
6 db tojás sárgája
1 cs. vaníliás cukor
A Napsugár diós szelet elkészítési módja:
A tésztához a vajat a porcukorral, liszttel, sütőporral elmorzsolom, majd hozzá teszem a darált diót, és a 6db tojás fehérjéből vert kemény habot. Piskótaként sütöm, tehát előszőr forró sütőbe teszem, majd visszaveszem a hőmérsékletet. (közepes hőmérsékleten: kb 180 fokon sütöm készre, tűvel ellenőrzöm, nem ragad-e a tészta). Közben a mázt elkészítem: a 6db tojás sárgáját fehéredésig (szinte habosra) kikeverem a porcukival és a vaníliás cukorral (teljesen olvadjon el a cukor). A mázt a forró sütire öntöm, és kész. Tovább sütni nem szabad. Minimum 12 óra 'állási' idő kell, hogy a máz száradjon. Érdemes este elkészíteni, reggel lehet szeletelni.
Én úgy vágom, mint a zserbót, 'rombusz' formára, nagyon mutatós, finom és laktatós süti. Megéri kipróbálni! Vigyázat :) kalóriabomba!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a1a3db480a, 2007. jún. 26. 15:18
A napsugár diós szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.