Havas kocka recept
A Havas kocka hozzávalói:Egy 20x40 cm-es tepsihez, ami körülbelül 25 kocka:
5 dkg mogyoró
20 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
2 dl tej
1 tojás
1 tojássárgája
15 dkg puha vaj vagy margarin
1 evőkanál sütőpor
fél citrom leve
28 dkg rétesliszt
+ a tepsi kikenéséhez zsír és liszt
A mázhoz:
1 tojásfehérje
15 dkg porcukor
fél citrom leve
A Havas kocka elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A mogyorót a sütőben vagy a mikrohullámú készülékben megpirítjuk, majd öt deka cukorral megdaráljuk. A kakaót a tejjel simára keverjük, kevergetve fél percig forraljuk, majd kihűtjük. A maradék 15 dkg cukrot a puha vajjal vagy margarinnal, az egész tojással, a tojássárgájával és a sütőporral habosra keverjük, a kakaót és a cukros mogyorót apránként beledolgozzuk. Citromlével ízesítjük, végül a liszttel kikeverjük. Alaposan kizsírozott, kilisztezett 20x40 cm-es tepsibe simítjuk, és a sütőbe tolva tűpróbáig sütjük. Mialatt a tészta sül, a porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével addig keverjük, amíg fényes, nehezen folyó nem lesz. A sütőből kivett tésztára simítjuk: mire a tészta kihűl, a tetején a máz ropogós lesz. Kockákra vágva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. nov. 24. 10:41
A havas kocka elkészítési módja és hozzávalói.