Cigány pogácsa recept
A Cigány pogácsa hozzávalói:(4 főre)
1 kg liszt
jó csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
víz
a sütéshez olaj
A Cigány pogácsa elkészítési módja:
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, a szódabikarbónát, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a nokedli tésztától kicsit keményebb tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk és még 10 percig gyúrjuk. Ezután kis cipókat formázunk a tésztából, majd egyenként kerekre és ujjnyi vastagra nyújtjuk őket. Bő forró olajban mindkét oldalát, szép aranybarnára sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. nov. 21. 08:08
A cigány pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.