Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Cigány pogácsa recept

Cigány pogácsa recept

A Cigány pogácsa hozzávalói:
(4 főre)

1 kg liszt
jó csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
víz
a sütéshez olaj


A Cigány pogácsa elkészítési módja:
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, a szódabikarbónát, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a nokedli tésztától kicsit keményebb tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk és még 10 percig gyúrjuk. Ezután kis cipókat formázunk a tésztából, majd egyenként kerekre és ujjnyi vastagra nyújtjuk őket. Bő forró olajban mindkét oldalát, szép aranybarnára sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A cigány pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook