Káposztás virsli tésztában recept
A Káposztás virsli tésztában hozzávalói:0,5 kg kész leveles-vajas tészta,
30 dkg savanyú káposzta,
1 fej vöröshagyma,
almalé,
virsli,
2 dl tejföl,
1 ek. mustár
1 tojás a kenéshez,
só,
cukor.
A Káposztás virsli tésztában elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a káposztát és 1-2 dl almalével felöntve puhára pároljuk. A tejfölbe keverjük a mustárt, sózzuk, pici cukorral ízesítjük. A tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy 32 db (kb. 7x7cm-es) négyzetet kapjunk. Mindegyikre káposztát, mustáros tejfölt és virslit teszünk, majd két sarkát egymásra hajtva összetűzzük egy fogpiszkálóval. Megkenjük felvert tojással és 200 °C-os sütőben megsütjük.
Nagyon finom és egyszerű, eddig még mindenkinek nagyon ízlett.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. nov. 10. 09:49
A káposztás virsli tésztában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.