Húsgombócok savanyú mártásban recept
A Húsgombócok savanyú mártásban hozzávalói:(4 főre)
50 dkg darált hús
5 dkg mandula
5 dkg zsemlemorzsa
2 darab tojás
3 dl húsleves
1 darab citrom
1 csokor petrezselyem
A Húsgombócok savanyú mártásban elkészítési módja:
A mandulát apróra vágjuk és a darált húshoz adjuk. A zsemlemorzsával, 1 tojással és egy csipetnyi sóval jól összedolgozzuk. Vizezett kézzel apró gombócokat formálunk belőle (kb. 20 db lesz belőle). A húslevest 2 evőkanál citromlével fölforraljuk, a gombócokat beletesszük, és lefedve 8-10 percig főzzük. Szűrőlapáttal kiemeljük és egy mélyebb tálba tesszük. A maradék egy tojást 3 evőkanál citromlével felverjük, a főzőléből 3 evőkanálnyit hozzáadunk, elkeverjük, majd a főzőlébe öntjük. Folyamatosan kevergetve 3-4 percig főzzük, ezalatt kissé besűrűsödik. Végül a gombócokra öntjük és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Köretként rizst, vagy főtt burgonyát adhatunk.
A mártás főtt hús mártásaként is megállja a helyét.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. nov. 9. 09:26
A húsgombócok savanyú mártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.