Sonkás csirketekercs citrommártással recept
A Sonkás csirketekercs citrommártással hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
* 4 csirkemell filé
* 4 szelet pármai sonka
* 15 dkg rikotta vagy magyar túró
* 1 citrom
* kakukkfű
* friss majoranna
* petrezselyem
* só
* bors
* 2 evőkanál liszt
* 2 tojás
* 15 dkg zsemlemorzsa
* 5 dkg vaj
* 1 liter olaj a sütéshez
A citrommártáshoz
* 2 húsleves kocka
* 1 citrom
* 1 evőkanál kukorica liszt
* lollo rosso és freez saláta
A Sonkás csirketekercs citrommártással elkészítési módja:
A filéket alaposan kiverjük, sózzuk, borsozzuk majd betakarjuk a sonkával. Erre tesszük a rikottából, majorannából, petrezselyemből, kakukkfűből készült, sóval, borssal és reszelt citromhéjjal ízesített krémet. ( ha magyar túrót használunk, szórjunk bele kevés zsemlemorzsát is, felszívja a nedvességet). Feltekerjük a roládokat, majd hűtőben lehűtjük, bundázzuk és olajban kisütjük. A mártáshoz a húsleves kockát vízben feloldjuk, belecsavarjuk 1 citrom levét, és kukorica liszttel megszórjuk. Beforraljuk, felforraljuk , s ha szükséges utána ízesítünk. A tekercseket félbevágjuk, ízlésesen a citrommártásos salátalevelekre helyezzük és kínálhatjuk máris. A mártást külön is kínálhatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Reiki, 2007. szept. 21. 23:36
A sonkás csirketekercs citrommártással elkészítési módja és hozzávalói.