Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Baconös-juhtúrós-paradicsomos csirke recept

Baconös-juhtúrós-paradicsomos csirke recept

Elkészítési idő 30 perc

A Baconös-juhtúrós-paradicsomos csirke hozzávalói:
Hozzávalók 2 személyre:
# pulyka- vagy csirkemellfilé (5-6 kis szelet)
# 10 dkg bacon
# 2 nagyobb paradicsom
# 5 dkg juhtúró
# 5-10 dkg füstölt sajt
# ízlés szerint oregánó, bazsalikom, kakukkfű (de ezek nélkül is ízletes)


A Baconös-juhtúrós-paradicsomos csirke elkészítési módja:
A húst kiklopfom, ízesítem borssal és sóval, majd hirtelen megsütöm egy kevés olajon. Kivajazott jénaiba teszem, majd sütőbe teszem párolódni. Ha puha, jöhet rá a feltét. A bacont forró serpenyőben olaj nélkül megsütöm, rádobom a szeletekre vágott paradicsomot, picit pirítom, majd a húsra teszem. Kiskanállal juhtúródarabkákat dobok a baconre, végül füstölt sajtot reszelek rá, visszatolom a sütőbe, és addig sütöm, míg a sajt megsül a tetején. Rizzsel olyan ízbomba, amit ajánlok mindenkinek, aki szereti a juhtúrót.


Kategória: Húsételek receptjei


A baconös-juhtúrós-paradicsomos csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook