Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve recept
35 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
A Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve hozzávalói:
# 2 csirkemell
# 75 dkg gomba
# 1 nagy pohár tejfel
# 50 dkg trappista sajt
# 1-2 nagy fej hagyma
# kevés olaj
# fűszerek, kakukkfű, petrezselyem
A Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve elkészítési módja:
A csirkemellet felcsíkozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, a gombát szeletekre vágjuk. Először a csirkemellet megpároljuk, és kevés lisztben megforgatjuk. Egy tűzálló tál aljára a csirkemellcsíkok felét eligazítjuk, majd sajtot és tejfelt teszünk rá, ezt követően halmozzuk a gombát, és a felkarikázott hagymát a húsra. Majd ismét sajtot és tejfelt teszünk az ételre, és az egészet a maradék csirkemellel betakarjuk, és a párolás során keletkezett lével leöntjük úgy, hogy ne lepje el, csak kb. az edény feléig érjen a lé. Végül ismét tejfel és sajt következik. Zárásként kb. fél órára a sütőbe tesszük. Mind rizzsel, mind hasábburgonyával nagyon ízletes.
nagyon finom:-D
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: szabzsan, 2007. júl. 7. 07:20
A sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.