Sajtos paradicsomos tészta (anti-candida) recept
20 perc
A Sajtos paradicsomos tészta (anti-candida) hozzávalói:
- 1 cs. (ált. 200 grammos, teljes kiőrlésű durum tészta,
- 2,5 dl. sűrített paradicsom, cukor nélküli
- Mozarella sajt (ha nem candida diétázol, akkor trappista reszelve minél több, annál jobb:)
- Fűszerek jó sok, és sokféle. Ha olaszosra csinálod akkor: kakukkfű, bazsalikom, oregano. Ha nincsen otthon túl sokféle fűszer, akkor: só, bors, petrezselyem bőven, stb…,
A Sajtos paradicsomos tészta (anti-candida) elkészítési módja:
Kapcsold be a sütőt, hogy melegedjék elő. Amíg fő a tészta, addig a paradicsomot elkezded melegíteni. Hozzákevered a fűszereket, és amikor már forró és megfelelő a sűrűsége, hozzákeversz egy kevés reszelt sajtot is (trappistát, a mozarellát, csak a végén) Ha a tészta kész, akkor egy serpenyőben/sütőtálban hozzákevered a szószt és beteszed a 200C-ra előmelegített sütőbe. A tetejére rászórod a mozarellát (vagy a maradék trappistát), és addig sütöd, amíg a sajt megolvad. Nagyon gyorsan kész, 15-20 perc alatt a sütés is megvan. Kb. két adagnak felel meg. Jó étvágyat!
Ha túl sűrű, akkor tegyél hozzá pár evőkanál vizet, ha híg, akkor főzd tovább.
Ha áll, akkor jobban összeérnek a fűszerek és még finomabb.
Lehet csak sajtosan, de sült zöldséggel, darált fehér szárnyas hússal is, ha eheted ezeket az ételcsoportokat együtt.
Kép: Bla-bla Blanka naplójának 180. bejegyzésénél.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Dorka29, 2007. dec. 15. 18:04
A sajtos paradicsomos tészta (anti-candida) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.