Durumtésztás lasagne recept
A Durumtésztás lasagne hozzávalói:fél kg sovány darálthús
2-3 fej szeletelt gomba
1 reszelt sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 e.kanál olivaolaj
sürített paradicsomlé
só, bors, bazsalikom, kakukkfű, oregánó
4 dl zsírszegény tej
2 e.kanál teljeskiörlésű liszt
só, bors, örölt szerecsendió
9 db durumlisztes lasagne tészta
5 dkg sovány sajt
A Durumtésztás lasagne elkészítési módja:
Az olajon előbb a kétféle hagymát, majd a húsit és a répát valamint a gombát kissé lepíritom, hozzáadom a paradicsomlevet, és a fűszereket, készre párolom. Közben elkészítem a besamelmártást. Egy téglalap alakú jénaiba kevés mártást teszek rá 3 db tésztát, majd a húsi felét újból 3 db tésztát a mártás felét, a megmaradt húsit és a tésztát ill. a mártás végét, és rá a reszelt sajtot. Sütőben kb 30-40 perc alatt készre sül.
Egy durumtésztás lasagne lap 59 kcal és 12,1g CH.
Az én tálam 27cm x 17cm-es, így 3 db tészta fér egymás mellé.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: valcsi, 2009. márc. 12. 19:33
A durumtésztás lasagne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.