Hófehérke recept

A Hófehérke hozzávalói:
Tészta:
20 dkg norbi liszt
5 dkg teljeskiőrlésű liszt
1 ek folyékony édesítőszer
2 csapott ek. delma light margarin
1,5 dl langyos tej
csipet só
1 ek szalalkáli


A Hófehérke elkészítési módja:
A tejet langyosíts fel , bele a szalalkálit, fel fog futni. Öntsd a liszthez a többi hozzávalóval együtt és gyúrd össze. Oszd két felé a tésztát, vajazott-lisztezett nagy tepsi hátulján nyújtsd ki az egyiket, és vágd ketté még akkor nyersen. Pár perc alatt 200 fokon süsd ki, halvány barna legyen. Óvatosan borítsd konyharuhára mindkettőt, majd süsd ki a másik tésztát is ugyanígy. Négy lapod lesz. Ezeket töltsd meg a következő krémmel.: -6 dl tejjel főzött 2 csomag karamellás pudingpor édesítőszerrel -2 dl. cukormentes tejszínt 1 dl. tejjel édesítőszerrel verj habot és keverd össze a pudinggal. A legszebb lap kerüljön a tetejére amit a következő mázzal vonj be: 2 tojásfehérjét verj kemény habbá adj hozzá két kanál porédesítőszert és két kanál fruktózt. Ezt simitsd a lapra szép egyenletesen. Végül készíts csokimázat: 1 ek natúr kakaóport 1 ek fruktózzal, 1 ek. porédesíatővel 2 ek meleg vízzel keverj el, majd mikroban melegítsd-forrald össze, akkor jó ha megemelkedik a máz és besüsüsödik. Ezzel csepegtess a fehér mázra, majd egy kés fokával húzz szép vonalakat rá hosszában és kereszirányban egyaránt. Szép márványos minta lesz belőle. Ha elkészült álljon néhány órát vagy egy éjszakát, vizzel késsel szeleteld fel.

Köszönet érte Juditnak a házisütilapunk oldal megalkotójának!!!
Kép a naplómban a 39. bejegyzésnél.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A hófehérke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook