Joghurt torta zabkorpás piskótával U1 recept
60 perc
Zsírszegény
A Joghurt torta zabkorpás piskótával U1 hozzávalói:
Tészta: (mirinda tészta hozzávalóinak a fele)
3 tojás
4 evőkanál zabkorpa
1 ek. natúr kakaópor
1 ek. folyékony édesítő
1 ek. 12% tejföl
1 mokkáskanál sütőpor
3 evőkanál víz
krém:
1 db nagy natúr joghurt
mirelit vagy friss gyümölcs apróra vágva
folyékony édesítőszer ízlés szerint
1 cs zselatin kis vízben felfőzve
2 dl tejszín felverve(elhagyható)
teteje:
1 cs tortazselé
mirelit vagy friss gyümölcs
A Joghurt torta zabkorpás piskótával U1 elkészítési módja:
Egy kapcsos kiolajozott tortaformában megsütjük a piskótát. A krém hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a kihűlt piskótára és betesszük a hűtőbe. Ha ez is megszilárdult rárakjuk a gyümölcsöt és ráöntjük az elkészített tortazselét.
Fogyasztásig hűtőben kell tárolni. Tálalás előtt a a széleinél késsel meglazítjuk, majd lehúzzuk róla a tortaformát. Érdemes előző nap elkészíteni, hogy teljesen meg tudjon szilárdulni. Nagyon finom és tetszetős. Krémesebb lesz ha 2 dl felvert tejszínt is adunk hozzá.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Mária, 2009. márc. 1. 13:50
A joghurt torta zabkorpás piskótával u1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.