Gesztenyés tekercs 2. recept
45 perc
A Gesztenyés tekercs 2. hozzávalói:
tészta:
25 dkg háztartási keksz,
20 dkg vaj,
10 dkg cukor,
5 cl rum,
1 evőkanál kókuszreszelék,
1 kávéskanál kakaó.
krém:
25 dkg gesztenyepüré,
15 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 cl rum,
1 kiskanál kókuszreszelék.
A tetejére:
10 dkg ét-tortabevonó
A Gesztenyés tekercs 2. elkészítési módja:
A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel, a kakaóval, majd félretesszük amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a gesztenyepürét, és a rummal meg a kókuszreszelékkel krémmé keverjük. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát, kiterítjük és ráhalmozzuk a kekszes massza felét. Vízbe mártott késsel 20 x 15 centis téglalappá nyújtjuk. Elkenjük rajta a gesztenyetöltetlék felét. A konyharuha szélét óvatosan megemeljük, és feltekerjük. A megmaradt alapanyagokból hasonló módon készítjük el a másik tekercset is. Hűtőszekrénybe téve kicsit lehűtjük, majd a tortabevonóval bevonjuk.
Ez az alaprecept. Én a cukorból kevesebbet, a kakaóból és a kókuszreszelékből többet tettem bele + ha gyerekek is fogyasztják rumaromát használok
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Mária, 2008. dec. 13. 18:09
A gesztenyés tekercs 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.