Almás tejbezabi (túróval is finom) recept


2 dl tej
4 ek. zabkorpa
25 csepp folyékony édesítőszer
2-3 alma
fahéj
lehet még zsírszegény túrót is hozzáadni+ pici tejföl
Az Almás tejbezabi (túróval is finom) elkészítési módja:
A tejhez hozzáadjuk a korpát és 2 percre beteszük a mikróba. Lereszeljük az almát és egy jénaiba belesimítjuk fahéjjal megszórjuk. Ráöntjük az édesítővel elkevert tejbezabit, ha szeretitek túrót is lehet a tejbezabira rakni, ekkor pici tejföllel is meg lehet a tetejét locsolgatni. Kb 20-25 percre vissza kell tenni a mikróba max. fokozatra.
Alma helyettesíthető vagy elhagyható, lehet csak túrót vagy egyéb gyümölcsöt pl szilvát használni
Jó étvágyat
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Mária, 2008. dec. 2. 12:53
Az almás tejbezabi (túróval is finom) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.