Rokokó torta1 recept
60 perc
A Rokokó torta1 hozzávalói:
Tészta
7 tojás
7 kanál porcukor
3 evőkanál kakaó
3 kanál liszt
késhegynyi sütőpor
Krém
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
kevés tej
15 dkg őrölt dió
Máz:
12 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
1 kis pohár víz
5 dkg vaj
A Rokokó torta1 elkészítési módja:
Tészta A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet, a sütőport és a tojások felvert habját. Kivajazott tortaformában lassú tűzön sütjük. 2 vagy 4 felé vágjuk Krém Vajat a cukorral habosra keverjük az őrölt diót kevés vaníliás tejben megfőzzük és ha kihűlt a vajas krémhez adjuk. Megtöltjük a tortát a krémmel és bevonjuk a mázzal Máz: A cukrot a csokival és kis pohár vízzel sűrűre főzzük. Tűzről levéve simára keverjük ha kicsit kihűlt hozzákeverjük a vajat és bevonjuk a tortát. Az oldalát megszórhatjuk darált dióval a tetejét pedig egész dióbéllel díszíthetjük. Kép A család az élet és én c.naplómban az 1494-es bejegyzésnél
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Mária, 2011. nov. 5. 15:29
A rokokó torta1 elkészítési módja és hozzávalói.