Goffri U1 zabpehelyből recept


2 csésze zabpehely
2 tojás (külön a fehérje és a sárgája)
3/4 csésze 1,5%-os tej
1/2 csésze víz
9 dkg olvasztott light margarin (én delmát használtam)
édesítő ízlés szerint
ez a natúr változat, kakaós esetén még 3 evőkanál kakaóport rakunk bele
A Goffri U1 zabpehelyből elkészítési módja:
Kézi mixerrel összekeverjük a zabpelyhet,tojás sárgáját,tejet,vizet,vajat és ha kakaósat készítünk akkor a kakaót is most adjuk hozzá. Tojásfehérjét felverjük az édesítővel és hozzákeverjük a tésztához. Kb fél órát hagyjuk pihenni, hogy a zabpehely megpuhuljon. Az előmelegített goffrisütőt kivajazzuk és kisütjük a tésztát.
Én a goffrihoz pudingot szoktam készíteni édesítővel és 1,5%-os tejjel
Kép a naplómban az 1047.bejegyzésnél
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Mária, 2010. aug. 1. 14:40
A goffri u1 zabpehelyből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.