Tiramisu vollkorn babapiskótával recept
45 perc
A Tiramisu vollkorn babapiskótával hozzávalói:
500 g Mascarpone
2 x 200 g ( 2 pohár ) készen kapható vaníliás-tejszínes pudding
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 dl mokkakávé + 2 mokkacukor
1 dl rum (esetleg helyette rumaroma )
1 doboz teljes kiőrlésű liszttel készült babapiskóta ( ha nem kapható : 3 tojásból piskótát sütni teljes kiőrlésű liszttel+késhegynyi sütőporral )
3 evőkanál cukrozatlan, natur kakaópor
egy nagyobb üvegtál
A Tiramisu vollkorn babapiskótával elkészítési módja:
Krém: A mascarponét, 2 pohár kész vaníliás pudingot, a porcukrot, vaníliás cukrot jól elkeverjük. A mokkakávét, a mokkacukrot összeöntjük a rummal( vagy aromával ). Rétegeket készítünk: piskóta egymás mellé lerakva meglocsoljuk a rumos mokkakávéval rákanalazunk kb. 3 cm vastagon krémet és óvatosan elsimítjuk a krémet meghintjük kakaóporral jön a következő piskótasor stb. Az utolsó réteg krém legyen, amelyet ismét beszórunk egy finon szűrő segítségével kakaóporral. Lehet mintát is szórni ( szív, szám, fenyő stb. )
Egy éjszakát álljon a hűtőszekrényben!
Jól fagyasztható, kiengedés egy éjszaka hűvős helyen.
Mivel tojás nincs benne, hűtőben tárolva 3 napig is fogyasztható, csak jobb lesz.
Nem kalóriaszegény, esetleg a cukor folyékony édesítővel kiváltható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
KÉP a naplóm 17. 18. 19. és 184. bejegyzésénél.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kovacserika2, 2010. febr. 9. 13:17
A tiramisu vollkorn babapiskótával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.