Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tiramisu vollkorn babapiskótával recept

Tiramisu vollkorn babapiskótával recept

Elkészítési idő 45 perc

A Tiramisu vollkorn babapiskótával hozzávalói:
500 g Mascarpone
2 x 200 g ( 2 pohár ) készen kapható vaníliás-tejszínes pudding
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 dl mokkakávé + 2 mokkacukor
1 dl rum (esetleg helyette rumaroma )
1 doboz teljes kiőrlésű liszttel készült babapiskóta ( ha nem kapható : 3 tojásból piskótát sütni teljes kiőrlésű liszttel+késhegynyi sütőporral )
3 evőkanál cukrozatlan, natur kakaópor
egy nagyobb üvegtál


A Tiramisu vollkorn babapiskótával elkészítési módja:
Krém: A mascarponét, 2 pohár kész vaníliás pudingot, a porcukrot, vaníliás cukrot jól elkeverjük. A mokkakávét, a mokkacukrot összeöntjük a rummal( vagy aromával ). Rétegeket készítünk: piskóta egymás mellé lerakva meglocsoljuk a rumos mokkakávéval rákanalazunk kb. 3 cm vastagon krémet és óvatosan elsimítjuk a krémet meghintjük kakaóporral jön a következő piskótasor stb. Az utolsó réteg krém legyen, amelyet ismét beszórunk egy finon szűrő segítségével kakaóporral. Lehet mintát is szórni ( szív, szám, fenyő stb. )

Egy éjszakát álljon a hűtőszekrényben!
Jól fagyasztható, kiengedés egy éjszaka hűvős helyen.
Mivel tojás nincs benne, hűtőben tárolva 3 napig is fogyasztható, csak jobb lesz.
Nem kalóriaszegény, esetleg a cukor folyékony édesítővel kiváltható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
KÉP a naplóm 17. 18. 19. és 184. bejegyzésénél.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tiramisu vollkorn babapiskótával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook