Citromos nápolyi házilag töltve recept


7 db kisméretü ostyalap(készen kapható),méret kb. 21 X 12 cm
25 dkg puha vaj
15 - 20 dkg szitált porcukor ( ízlés szerint )
1 cs vaníliás cukor
1 citrom szürt leve és finomra reszelt héja
alufólia
széles kés a kenéshez
A Citromos nápolyi házilag töltve elkészítési módja:
A puha vajat alaposan összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral. A citromot megmossuk, szárazra töröljük. Finom reszelövel lereszeljük a sárga, külsö héját. Félbevágjuk, a levét kipréseljük, szürjük. A héját és a levét is lassanként hozzákeverjük. Megtöltjük az ostyalapokat.Lehetöleg egyenletesen, kb. 2 mm vastagon széles késsel egyengetve. Kicsit összenyomjuk majd alufóliába csomagoljuk egy éjszakára hütöbe tesszük.
Másnap jól szeletelhetö és fogyasztható.
Egy hetet visszacsomagolva alufóliába jól eláll a hütöben.
Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kovacserika2, 2009. dec. 14. 22:19
A citromos nápolyi házilag töltve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.