Kínai kel saláta zöldfűszerekkel recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
30 kcal
4 före :
1 db közepes kínai kel
1 db közepes vöröshagyma
zöldfüszerek : zsázsacsíra, metélöhagyma, finomra vágott petrezselyemlevél, pár levélke kakukkfü, citromfü finomra vágva, kaporevél - vagy bármi más kedvelt zöldfüszer apróra vágva
4 ek almaecet,1 kk tengeri só, 1 ek cukor ( vagy édesítöszer, esetleg méz )
A Kínai kel saláta zöldfűszerekkel elkészítési módja:
A kínai kelt leveleire szedjük, folyó vízben megmossuk, lecsepegtetjük. A vastag levéleret kivágjuk középen. Ezt a vastag részt nagyon finom szálkásra szeleteljük egy éles késsel és egy szép üveg salátástálba tesszük. Finom karikára szeleteljük a vöröshagymát, azt is rátesszük. Összekeverjük, enyhén sózzuk, cukrozzuk( de ez el is hagyható ), a kiengedett levet nem öntjük ki. Vizet pluszban semmiképpen nem teszünk rá. Negyedóra múlva beletesszük az ecetet és a kb. 1 cm -es csíkokra vágott többi levélrészt. Jól összekeverjük, meghintjük a finomra vágott zöldfüszerekkel. Fél órára hidegre tesszük, hogy összeérjen. Jó étvágyat !
Savanyúságként bármihez jól illik.
Ha gazdagítjuk sonkával, joghurttal, sajttal stb.,akkor föételként is fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
A kalóriatartalom 1 före vonatkozik.
Fénykép a naplóm 223. bejegyzésénél található.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: kovacserika2, 2009. nov. 3. 15:51
A kínai kel saláta zöldfűszerekkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.