Cukkinis feta-csirkemell-teriyaki felfújt recept
Szénhidrátszegény
A Cukkinis feta-csirkemell-teriyaki felfújt hozzávalói:
50 dkg csirkemell filé apróra vágva
1 dl kész teriyaki szézám japán szósz
2 db közepes cukkini szeletelve
15 dkg feta sajt szeletelve
10 dkg mozzarella sajt szeletelve
5 dkg gouda sajt reszelve
3 dl tejföl
fűszerek: só, fehérbors, Delikat
1 hagyma felaprítva(lehet lila is)
olaj, zsemlemorzsa
A Cukkinis feta-csirkemell-teriyaki felfújt elkészítési módja:
A felaprított csirkemell filét egy tálban leöntjük a teriyaki szósszal és 15 percet marinálni hagyjuk, esetleg tovább is állhat. Egy wokban vagy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk. A mosott és szárazra törölt cukkinit felkarikázzuk kb. fél cm-es szeletekre. A sajtokat felszeleteljük, lereszeljük. A hagymát felaprítjuk. Egy hőálló sütőformát kikenünk vékonyan olajjal és kiszórjuk zsemlemorzsával (lehet zabpehely v.korpa is). Körben kirakjuk a cukkini szeletekkel a formát. Egy réteg az aljára is kerül, ezt sózzuk, fűszerezzük. Következő réteg: a pirított csirkemell, aprított hagymával megszórva,tejföllel meglocsolva és sajtokkal megszórva (feta, mozzarella). Erre a rétegre kerülnek megint a cukkini szeletek. Attól függően, hogyan osztottuk el lesz még több réteg vagy nem. A végén a reszelt goudával megszórjuk és 200 fokon kb. 30 percet sütjük, amíg szép pirosas színe lesz, akkor kész.
15 perc hűlés után fogyasztható adagokra vágva. Köretnek bármi megfelel, pl. rizs, mert kissé levet ereszt. De lehet még hozzá kenyér vagy burgonya, tészta is.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: kovacserika2, 2012. nov. 23. 17:47
A cukkinis feta-csirkemell-teriyaki felfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.