Sült tejszínes bolognai torta recept
A Sült tejszínes bolognai torta hozzávalói:Paradicsom mártáshoz:
4 dl házi paradicsomlé
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg darált csirkemell
lehetőleg friss zöldfűszerek (bazsalikom, oregánó)
só
bors
olívaolaj
1 csapott ek liszt
csipet cukor
A tejszínes öntethez:
3 egész tojás (L-s méret)
2.5 dl főzőtejszín
só
A tésztához:
3/4 cs durum spagetti tészta
20 dkg reszelt sajt (ebből kb 5 dkg-ot keverjünk a tejszines öntethez)
margarin
zsemlemorzsa
A Sült tejszínes bolognai torta elkészítési módja:
Egy magas falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát, és szétnyomott fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a darált húst, kicsit pirítjuk. Ekkor meghintjük a liszttel, kicsit lepirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zöldfűszereket (ha sikerül frissel dolgoznunk, akkor nem túl finomra aprítva használjuk), a csipet cukrot. Közepes lángon fedő nélkül, 15-20 perc alatt összefőzzük. Míg a mártás készül, a tésztát sóval és kevés olajjal ízesített vízben kifőzzük, leszűrjük, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. Egy kerek jénait vagy amilyen kéznél van, kikenünk margarinnal, és megszórjuk zsemlemorzsával. Egy kis tálkába felütjük a tojásokat, sózzuk, majd a tejszínnel kissé összekeverjük. A tésztát és a mártást összekeverjük, a jénaiba halmozzuk, majd elegyengetjük. Ráöntjük a tejszínes keveréket, majd előmelegített sütőbe hőlég 200 fok kb 40 percig sütjük 20 perc elteltével megszórjuk reszelt sajttal. Félidőben kicsit vissza vehetjük a hőfokot 175-re.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. aug. 3. 20:48
A sült tejszínes bolognai torta elkészítési módja és hozzávalói.