Darált hússal rakott penne recept
A Darált hússal rakott penne hozzávalói:25-30 dkg penne tészta
25 dkg darált hús (lapocka)
5 szelet bacon
1 fej hagyma
1 csokor újhagyma
1 paprika
1 ek őrölt pirospaprika
1 ek paradicsompüré
só
frissen őrölt bors
4 dl tejföl
2 tojás
5 dkg reszelt sajt
A Darált hússal rakott penne elkészítési módja:
A hagymát és a paprikát kockára vágjuk, a bacont csíkokra, az újhagymát karikára. A bacont megpirítjuk kevés olajon, majd a hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, a paprikát, tovább pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a pirospaprikát, lefedve pároljuk. 15 perc után lezárjuk a lángot, hozzáadjuk az újhagymát, összekeverjük. Amíg a hús párolódik, kifőzzük a tésztát sós vízben. A kifőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a hússal. A jénait kikenjük olajjal, rámerjük a tésztával kevert húst. A tojásokat egy tálban felütjük, felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, enyhén megsózzuk. Ráöntjük a tésztás húsra, reszelt sajttal szórjuk. Forró sütőbe tesszük. Sütés kb 30 perc
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. aug. 2. 20:46
A darált hússal rakott penne elkészítési módja és hozzávalói.