Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós-szilvás lepény recept

Diós-szilvás lepény recept

A Diós-szilvás lepény hozzávalói:
2 db tojás
4 dl tejföl
2, 5 dl cukor
fél csomag sütőpor
5 dl liszt
fahéj ízlés szerint
dió ízlés szerint
5 dkg margarin
szilva ízlés szerint


A Diós-szilvás lepény elkészítési módja:
A tojásokat a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a sütőporos lisztet. Robotgéppel elkeverjük, és beleszórjuk a fahéjat ízlés szerinti mennyiségben. A tepsit kikenjük margarinnal, majd a masszát beleöntjük, rászórjuk a diót, melyet előtte mozsárban kicsit megtörtünk, végül a szilvát is rápakoljuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Megjegyzés: Ki lehet próbálni szilva helyett cseresznyével, ez esetben a dió helyett mandulát, a fahéj helyett mandulaaromát használhatunk!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós-szilvás lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook