Diós-szilvás lepény recept
A Diós-szilvás lepény hozzávalói:2 db tojás
4 dl tejföl
2, 5 dl cukor
fél csomag sütőpor
5 dl liszt
fahéj ízlés szerint
dió ízlés szerint
5 dkg margarin
szilva ízlés szerint
A Diós-szilvás lepény elkészítési módja:
A tojásokat a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a sütőporos lisztet. Robotgéppel elkeverjük, és beleszórjuk a fahéjat ízlés szerinti mennyiségben. A tepsit kikenjük margarinnal, majd a masszát beleöntjük, rászórjuk a diót, melyet előtte mozsárban kicsit megtörtünk, végül a szilvát is rápakoljuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Megjegyzés: Ki lehet próbálni szilva helyett cseresznyével, ez esetben a dió helyett mandulát, a fahéj helyett mandulaaromát használhatunk!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. júl. 30. 20:42
A diós-szilvás lepény elkészítési módja és hozzávalói.