Habos -mákos recept

Elkészítési idő 40 perc

A Habos -mákos hozzávalói:
20 dkg liszt, 1 ek.zsír (vagy margarin),pici só, 1/2 cs. sütőpor,1 e.tojás,tej
töltelék: 20 dkg mák darálva,ízlés szerint édesítve cukorral,l cs.vaníliás cukor.
tetejére:3 t.fehére ísz.cukorral habbá verve


A Habos -mákos elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejjel,hogy a tészta összeálljon és jól gyúrható legyen.Elnyújtjuk,majd zsírozott,lisztezett tepsibe rakjuk,majd rásimítjuk a főzött máktölteléket.Ha félig megsült,a 3 tojás fehérjét ízlés szerinti cukorral kemény habbá verjük,majd rásimítjuk a mákra.Végül készre sütjük (amíg a hab kissé rózsaszínű nem lesz).

A sütőben hagyjuk kihűlni,mert különben összeesik a hab.Készíthetünk hasonló módon habos-túrós süteményt is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos -mákos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook