Habos -mákos recept
40 perc
A Habos -mákos hozzávalói:
20 dkg liszt, 1 ek.zsír (vagy margarin),pici só, 1/2 cs. sütőpor,1 e.tojás,tej
töltelék: 20 dkg mák darálva,ízlés szerint édesítve cukorral,l cs.vaníliás cukor.
tetejére:3 t.fehére ísz.cukorral habbá verve
A Habos -mákos elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejjel,hogy a tészta összeálljon és jól gyúrható legyen.Elnyújtjuk,majd zsírozott,lisztezett tepsibe rakjuk,majd rásimítjuk a főzött máktölteléket.Ha félig megsült,a 3 tojás fehérjét ízlés szerinti cukorral kemény habbá verjük,majd rásimítjuk a mákra.Végül készre sütjük (amíg a hab kissé rózsaszínű nem lesz).
A sütőben hagyjuk kihűlni,mert különben összeesik a hab.Készíthetünk hasonló módon habos-túrós süteményt is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 11. 10:33
A habos -mákos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.