Túrógombóc recept
30 perc
A Túrógombóc hozzávalói:
75 dkg túró,4 e.tojás, 14 dkg búzadara,10 dkg zsemlemorzsa,3-4 dkg vaj (kevés olaj is lehet),pici só.
Ízlés szerint tejföl,vagy p.cukor a tetejére
A Túrógombóc elkészítési módja:
A túrót áttörjük, majd a tojások sárgáit, a vajat, majd a búzadarát és pici sót is adjuk hozzá. (Esetleg pici cukrot, de ne túl sokat, mert ellágyítja!) Utána a tojások kemény habját is keverjük hozzá óvatosan, s ha szükséges, még adjunk hozzá búzadarát. (Ne legyen kemény a massza, de túl lágy sem, mert akkor szétfő!)Kis ideig állni hagyjuk,majd vízbe mártott kézzel kis gombócokat formálunk belőle,és gyengén sós,bő,forró vízben főzzük.Mérsékelt tűzön (kb.8-10 perc),amíg a gombócok fel nem jönnek.Szűrőkanállal kiszedjük őket,majd vajas pirított morzsába forgatjuk.(Kevés olajban is meg lehet pirítani a zs.morzsát.)Tejföllel meglocsolva tálaljuk.Aki édesen szereti,az porcukorral hintse meg,de össze is lehet keverni a cukrot a pirított zs.morzsával és abban forgatjuk meg a gombócokat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 11. 09:55
A túrógombóc elkészítési módja és hozzávalói.