Fahéjas-almás leveles tészta recept
A Fahéjas-almás leveles tészta hozzávalói:A töltelékhez
1 kg alma
3 ek cukor (de ízlés szerint)
fahéj ízlés szerint
A tésztához
50 dkg leveles tészta
50 g búzadara
A tetejére
1 ek porcukor
2 csipet vaníliás cukor
A Fahéjas-almás leveles tészta elkészítési módja:
Az almát megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tűzálló edénybe tesszük, ízlés szerint cukrot adunk hozzá, majd puhára pároljuk teljesen megfosztva a levétől. Miután elkészült, fahéjat adunk hozzá, majd kihűtjük. A leveles tésztát mm-nyi vékonyságúra nyújtjuk, négyzet formára vágjuk, majd 1 ek-nyi alma tölteléket teszünk a közepére, de előtte egy pici búzadarát szórunk alá. A négyzeteket háromszög formára alakítjuk, majd a széleit villával összenyomjuk. Aranysárgára sütjük. Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral. sütési hőfok: 150°C
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. okt. 17. 16:39
A fahéjas-almás leveles tészta elkészítési módja és hozzávalói.