Ötfűszeres kacsa szilvával, édesburgonyával recept
Az Ötfűszeres kacsa szilvával, édesburgonyával hozzávalói:A kínai ötfűszer-keverékhez
2 ek bors (szecsuáni)
8 db csillagánizs
2 ek édesköménymag
1 ek szegfűszeg
1 ek fahéj
A kacsacombokhoz
1 db kacsacomb
1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
1 fél narancsból nyert narancslé
1 kis db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
25 dkg édesburgonya (szezonban sütőtökkel is helyettesíthető)
0.5 ek juharszirup
15 dkg szilva
1 teáskanál nádcukor (szükség szerint)
Az Ötfűszeres kacsa szilvával, édesburgonyával elkészítési módja:
A kacsa bőrét átnézzük, a tollakat, tokokat eltávolítjuk. Az ötfűszer-keveréket elkeverjük sóval, majd alaposan bedörzsöljük vele a kacsacombok mindkét oldalát. Tepsibe helyezzük a combokat, bőrükkel felfelé (akkora tepsit érdemes választani, amibe a hús mellé még belefér majd a köret is), köréjük szórjuk a meghámozott, vékony szeletekre vágott hagymát, a megtisztított, kés pengéjével meglapított fokhagymát, majd köréjük locsoljuk a narancs kifacsart levét. Előmelegített sütőben megsütjük. A szilvát közben kimagozzuk, félbevágjuk, ha savanykás, nem elég édes, megszórjuk nádcukorral is. Az édesburgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, összeforgatjuk a juharsziruppal. A kacsacombokat 1 óra múlva kiszedjük a tepsiből, az alattuk felgyűlt zsírt kiöntjük, úgy, hogy csak 1-2 evőkanálnyi maradjon, majd beleszórjuk az édesburgonyát és a szilvát. Összeforgatjuk a tepsi alján maradt fűszeres zsiradékkal és hagymákkal, majd a tetejére helyezzük a kacsacombokat, ismét bőrrel felfelé. 160 C fokos sütőben további 1 órán át sütjük, sütés közben időnként meglocsoljuk a combokat a felfogott zsiradékkal. (a sütés vége előtt 15 perccel már ne locsolgassuk, mert nem lesz ropogós a bőr). A sült kacsacombot a mellette sült édesburgonyával és szilvával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. okt. 14. 16:18
Az Ötfűszeres kacsa szilvával, édesburgonyával elkészítési módja és hozzávalói.